Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Año 2021
Artículo desarrollado por la profesora Dra. Suleivys Nuñez, académica de la Escuela de Ingeniería Química, en conjunto con sus redes de colaboración, Trabajo publicado en la revista Foods.
The meat industry uses phosphates to improve the water-holding capacity (WHC) of meat products, although excess phosphates can be harmful to human health. In this sense, protein hydrolysates offer an alternative with scientific evidence of improved WHCs.
Leer másArtículo desarrollado por la profesora Dra. Suleivys Nuñez, académica de la Escuela de Ingeniería Química, en conjunto con sus redes de colaboración, Trabajo publicado en la revista Applied sciences.
This paper presents a numerical model for thermal energy storage systems’ design, development, and feasibility.
Leer másArtículo desarrollado por el profesor Dr. Álvaro Aracena, académico de la Escuela de Ingeniería Química, en conjunto con sus redes de colaboración, Trabajo publicado en la revista Canadian Metallurgical Quarterly.
As part of a route for the valorisation of liquid effluents from copper metallurgical plants, the recovery and generation of sulphuric acid using electrodialysis from synthetic sulphate-rich solutions, similar to those of copper electrometallurgy, was investigated.
Leer másArtículo desarrollado por el profesor Dr. Pedro Robles, académico de la Escuela de Ingeniería Química, en conjunto con sus redes de colaboración, Trabajo publicado en la revista Applied Clay Science.
This work analyzed the effect of sodium acid pyrophosphate as a rheological modifier of concentrated clay-based tailings in saline waters. The yield stress was obtained by the stress sweep method in logarithmic form using the vane-in-cup geometry.
Leer másLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent interdum nec est in pretium. Donec at nulla arcu. Nullam sed aliquet turpis.
2022 - Avenida Brasil 2162, Valparaíso, en la Facultad de Ingeniería de la Pontificia Universidad Católica de Valparaíso.